pålyset.se besökte elmässan 2017 för att hitta nyheter till butiken

Utbudet av elprylar är väldigt stort och just inom området belysning blir det allt större för varje år som går. Det gör att vår roll som handlare med ett ansvar för att erbjuda våra kunder sådant vi tror på blir ännu viktigare. Vi tar den möjligheten att föra dialog direkt med tillverkare och importörer för att se att de kan sin sak och kan svara på sådant vi funderat över. Nu var det dags att besöka den stora Elmässan 2017 nere i Stockholm för att se om vi hittar något nytt eller kan få knyta fler kontakter bland dem vi redan känner. Vi som har vårt huvudkontor i Boden har ju en liten bit att åka för att resa till mässan.
  

Mässan är stor och det är uppenbarligen väldigt många som är intresserad av sådant som visas upp på elmässan, för det dröjde inte länge innan mässhallen var full av besökare. Vi passade på att vara tidiga så att vi skulle hinna besöka några av de mest intressanta utställarna så tidigt som möjligt. Helst vill vi såklart utöka sortimentet med tillverkare som vi redan känner till och har erfarenhet av, men gärna ta in någon fler om dessa hade något utöver det vanliga att erbjuda. 

Träffa leverantörer och tillverkare

Ulrika och Fredrik från pålyset.se träffar Rikard från LEDSystem Scandinavia

En av våra leverantörer som vi jobbat med längst av alla är LEDSystem Scandinavia. Såklart passade vi på att hälsa på där och träffa Rikard med personal. De visade som vanligt ett antal nyheter och innovativa produkter som ni snart kommer hitta i vårt sortiment hos oss.

Utomhusbelysning

För att komma till det vi letade lite extra efter så ville vi kolla på utomhusbelysning. Många har efterfrågat det och vi har nog inte hunnit skaffa oss ett tillräckligt brett utbud sedan vi började med armaturer, då detta är något som säljer främst på hösten. Vi vill gärna titta hos de leverantörer och tillverkare vi redan jobbar med och som vi vet har bra kvalité på sina produkter. Vi blev glada när vi hos Norlys hittade flera intressanta modeller i deras utställning.

En av armaturerna från Norlys för utomhusbruk

En annan av våra leverantörer vi redan jobbar med som vi precis börjat köpa hem utomhusbelysning från är Malmbergs. De hade många intressanta armaturer i sin monter. Vi  kunde se temat med klara glas i armaturerna både hos dem vi jobbar med redan och andra, så det verkar vara en trend nu när ljuskällorna åter blivit snygga att se på med LED-filamenttekniken. 

Utomhusbelysing från Malmbergs

Hos en tillverkare som vi inte köper något frän ännu hittade vi några mycket intressanta armaturer. Här fanns en mycket liten armatur som designats utifrån det marina och bara är knappt 20 cm hög. De hade även vägglampor där man kan välja vilket mönster som det ska vara på släpljuset som bildas på väggen. Med dessa följde det med flera olika mönster. Vi var dock så upptagna av att titta på dem att vi glömde ta ett fotografi. 

Väldigt liten armatur med G9-lampa

Hos Markslöjd som vi redan köper många artiklar från hittade vi en smidig ersättare för lysrörsarmaturer som fungerar i alla typer av armaturer. Den är en ren LED-armatur och lyser med ett tjusigt och klart neutralvitt sken på 4000K. Den finns i några olika utföranden och prisbilden tyckte vi var helt ok rent prismässigt, så den kommer också med i sortimentet. 

Smidigt och prisvärd från Markslöjd

Föredrag

Vi lyssnade på några föredrag också, det är ju ett utmärkt tillfälle att skaffa sig kunskap med hela elbranschen samlad på ett ställe. Ett av föredragen vi fastnade lite extra för handlade om solenergi och hur mycket mer som finns att göra på det. Idag står solenergi för 0,1% av elförsörjningen i Sverige och det kan bli mer, mycket mer. Energin från solen är gratis och det gäller bara att ha möjlighet att rånga in den och framför allt lagra den. Vi har som återförsäljare för Sunwind redan jobbat med solenergi för mindre anläggningar som fritidshus, mobila hem etc, men inte så mycket i stor skala. Här fick vi några nya kontakter att prata med när det gäller större skala på projekten. 

// Fredrik