Ut med julen

Nu när julen och alla helger är över så är det dags att byta till fönsterlampor igen. Vi får in nyheter från Oriva och vi har fått hem några av storsäljarna till butiken igen.

Fönsterpendlar är alltid populärt och vi har några nyheter på väg in till butiken. Oriva har några nyheter som vi valt ut för att få ett lite bättre sortiment. Det är mycket glas även i år, rökfärgat, klart och opal är färgerna som kommer i vår på hängande fönsterlampor.

Fönsterpendlar i glas

Till fönsterlampor i glas där man ser ljuskällan kan man använda sig av de fina UNI-K ljuskällorna från Unison, dom är både dekorativa och har ett mjukt, varmt och inte så starkt sken, de har en ljustemperatur på ca 2200K och mellan 70 lumen till 150 lumen, vilket man kan jämföra med en glödlampa på ca 15W. Dom finns i flera olika former, från små päronlampor till stora klot.

Vita och täckta fönsterlampor

Till en vit eller en mer täckt fönsterlampa i t.ex plåt där man inte ser ljuskällan kan man välja en lampa som har en ljustemperatur på 2700K, det är den temperaturen som kallas varm vit och är den typen av färgtemperatur som vi är mest vana vid.

Lampfot och lampskärm

En ny lampfot med en snygg skärm kan lyfta ett fönster och vi har många fina skärmar och tjusiga lampfötter. De ovala lampskärmarna som tar mindre plats på fönsterbrädan är några av de skärmar som finns i paileymönstrad sammet och är väldigt fina.
Till en lampskärm som är lite tätare så kan man välja en ljuskälla som är varmvit och har en ljustemperatur på 2700K och mellan 150-250 lumen om man ska ha armaturen som dekoration i ett fönster.