Kolla över elsäkerheten på dina fönsterlampor

Se till att dina kablar är fräscha

Nu när jul, nyår och trettondagen har passerat städar många undan julen och sätter tillbaka fönsterlamporna, det är bra att titta över dina armaturer och kolla så att sladdar är mjuka och inte hårda eller spruckna för då kan det vara bra att byta ut dem.

Vi har flera fina kablar i både textil och plast att välja mellan, om du behöver uppdatera din lampsladd.

Den rektangulära lampproppen DCL

Lampproppar brukar vara sånt man behöver byta och där har vi både den nya DCL proppen och de än så länge vanligaste lampropparna, vi har lite olika varianter att välja mellan som finns med och utan kabel.

Skarva med stil och säkerhet

Kolla även över skarvar på kablarna, en av de mest använda sätten är att skarva med en kopplingsplint, den kallas även skruvplint eller sockerbit, kärt barn har många namn.. Kopplar man rätt så är det en bra lösning, en ännu bättre lösning är skarvdosan skarven där man även får dragavlasting så att kablarna inte glider isär.

På ämnet dragavlastning är det viktigt att även kolla över era dragavlastare, de går ofta sönder och är en ack så viktig del som man inte tänker på att kolla, det är särskilt viktigt på hängande lampor. Dragavlastaren sitter fast i armaturen och håller fast kabeln så den inte kan slitas ut ur lamphållaren och orsaka kortslutning. Dragavlastaren sitter oftast ovanför eller direkt på lampsockeln och har en liten skruv, dragavlastaren kan också bytas ut om den verkar trasig.

Nytt i fönstret den enkla vägen

Men om du varken vill eller har lust att byta delar på dina fönsterlampor har vi fått in nya lampor som du kan köpa istället. Vi har ett sortiment av både hängande fönsterpendlar och bordslampor som passar perfekt på fönsterbrädan. Här har du möjligheten att kombinera lampfot och skärm exakt som du vill och som passar ditt hem.