Senaste från bloggen
Årets solcellsbelysning 2020

access_time 2020-08-02 label produktnyheter

I år ser vi en starkt teknikutveckling som kommit till den belysning som drivs av solenergin som fångas in på dagen och som ger ljus på kvällen. Här finner man nu den så kallade LED-filamenttekniken med många små dioder i ett pärlband samt tekniken med väldigt små och energisnåla dioder. Håll tillgodo med utbudet! Läs mer...

Vi har fått hem fina skärmar från Bergo

access_time 2020-04-15 label lampskärmar

Äntligen har vi fått hem skärmarna från Bergo som vi väntat på. Skärmarna är gjorda för hand av erfarna ateljesömmerskor och det syns att det är en hög kvalité på skärmarna. Här har vi skärmar som görs med en stor dos stolhet och yrkesskicklighet. En del av dom är till och med handsydda. Läs mer...

Belysningsmässan 2020

access_time 2020-02-08 label nyheter

Även i år har vi besökt Furniture and Light fair som håller till i Älvsjö, då stänger vi butiken 2 dagar och hela personalstyrkan åker till huvudstaden för att spana in nyheter som man bara sett på bild, kolla in dom senaste trenderna, träffa leverantörer och göra inköp.

Läs mer...

Om strålkastare med LED och halogenteknik

access_time 2020-01-29 label fakta

Vad menar vi när vi säker en LED strålkastare? Här här lite sådant som kan vara bra att veta om strålkastare och en liten jämförelse mellan den tidgiare så vanliga halogenljuslampan i strålkastaren som nu nästan helt ersatts av LED.

Läs mer...

Äntligen har vi fått G23 LED-lampor som kan användas som 11W kompaktlysrör

access_time 2019-12-26 label produktnyheter

Vi såg dem första gången på elmässan 2018 och har försökt påverka våra svenska grossister att vi borde få möjlighet att erbjuda ett LED-alternativ till köksfläkten, skyltbelysningen och alla andra smala armaturer där man använder G23-lampor. Till slut kunde vi inte vänta längre och beställde från grannlandet Finland. 

Läs mer...

Unika designade ljusstakar 2019 till förmån för Vilda Kidz

access_time 2019-11-16 label nyheter

Passa på att vara med och buda på någon av våra helt unika ljusstakar skapade av lokala konstnärer i Boden. Vi ville göra något nytt och annorlunda och då finns det chans att både få en unik ljusstake och bidra till något bra också, överskottet från auktionen går till organisationen Villdakidz. 

Läs mer...

Skördefest och miljödagar 2019

access_time 2019-08-25 label livet-palyset

Under 25 års tid har vi i Boden haft en kombination av skördefest och miljödagar som arrangeras runt en av de sista helgerna under augusti. I år var det 25-årsjubileum. Vi har varit utställare under 8 av dessa år och blev personligt inbjudna av upphovsmannen till miljödagarna som en av de få butiker som får ställa ut. Detta är ett uppskattat arrangemang i Boden som lockar besökare från närområdet och förra året räknade man 25000 besökare. 

Läs mer...

Montera en DCL-kontakt på en lampkabel

access_time 2019-08-14 label fakta

Sedan en tid tillbaka finns det regler som säger att alla nybyggnationer ska ha den nya typen av lamppropp som är standardiserad inom EU. Kontakten heter DCL och har snabbt blivit en av våra mest populära produkter. Här är en instruktion om hur man gör för att montera en DCL-kontakt på en kabel.

Läs mer...

Nytt i utställningen i butiken i Boden

access_time 2019-04-13 label nyheter

Vi laddar upp inför våren med produkter från Sunwind som passar till fritidshus, husvagn, husbil och uteliv. Vi fyller på i butiken med sådant som du gärna vill kunna klämma och känna på för att göra ditt köp tryggare. Fråga oss gärna om produkterna, vi kan det vi säljer.

Läs mer...

pålyset på besök i storstaden på Furniture and Light Fair 2019

access_time 2019-02-22 label nyheter

I början av februari så gjorde vi ett besök på Furniture and light fair i Älvsjö, det är den största mässan för belysning som vi brukar åka på för att spana in nyheter och prata med våra leverantörer. Även i år gjorde vi flera fina upptäckter.

Läs mer...