Bloggarkivet

Vi har lagt alla våra tidigare texter i bloggarkivet då vi med hjälp av programvaran i den nya nätbutiken kommer kunna jobba mer med att koppla samman innehåll med produkterna vi säljer. Därför kan det hända att texterna ser lite konstiga ut under en period tills vi hunnit snygga till dem. 

image

Test av G4 LED 1,8W och 2,4W

2012-03-31

Att ersätta halogenljus med LED för spotlights med G4-sockeln är inte alltid så enkelt som att bara plocka ut halogenlampan och stoppa dit en LED-motsvarighet. Produkterna är relativt nya och ännu finns en del utveckling kvar att göra för att ersätta de kraftigare halogenlamporna.

image

Spotlights med GU10-sockel och bajonettfäste

2012-01-19

Till våra vanliga socklar med skruvfattning får defintivt den allt mer populära sockel GU10 räknas. Det är en bajonettsockelfattning där det är 10 mm mellan mitten på stiften och där själva lampan låses fast med en skruvfattning.

Om Lumen, Lux, Candela och Watt

2012-09-30

När vi ska sälja LED-lampor till folket är det egentligen helt obegripligt att någon köper dem, för det är så oerhört många fakta man måste ta till sig för att förstå vilken lampa man ska välja. Nu är det dags för en liten film där vi går igenom ett helt gäng av de enheter man stöter på i produktbeskrivningarna. Jag hoppas att efter att ha gjort denna video att vi kan lägga några enheter bakom oss och att även vi här blir duktigare på att inte vara så tekniska i våra produktbeskrivningar.

image

Blinkande LED-lampor

Det händer ibland att vi får frågor till kundtjänsten om varför LED-lamporna blinkar när man kopplar in dem. Det gäller särskilt 12V-lamporna G4 och GU5,3.

image

Ljusflöde och spridning

När det är dags att köpa ljuskälla är det ljusflödet i Lumen man ska hålla koll på för att veta hur mycket ljus som avges från lampan. Det finns några enkla sätt att hålla reda på ungefär vilka nivåer som gäller om man vill ersätta glödljus, men det går inte riktigt att göra översättningen rakt av.

image

Små fönsterlampor från Eklunds Metall

2012-09-30

I jakten på smart belysning och armaturer som passar bra för de möjligheter man får med led lampor har vi fastnat för produkterna från Eklunds Metall. De passar utmärkt med de moderna LED lampor som vi säljer i butiken.image

Batteridrivna LED ljus med timer

Vi har under några månader testat produkter från det svenska företaget Endless Candles. De finns nu att köpa hos oss och vi känner oss mycket nöjda med produkterna som har mycket lång batteritid och fungerar även fast det är kallt ute.image

LED-lampor och flimmer

2015-08-04

Den senaste tiden har media uppmärksammat ett problem som vi som jobbat med LED-lampor under lång tid känt till och som vi utövat påtryckningar mot våra leverantörer och tillverkare att ta tag i. Det handlar om problemet med flimmer från LED-lampor som kan orsaka huvudvärk och en rad andra lite abstrakta problem. Man skriver i media att problemet är stort och utbrett. Så här ser vi på saken.

image

Träffa oss på Skördemarknaden i Boden 28-30 augusti

2015-08-22 Möt oss på Skördemarknad och Miljödagar i Boden den 28-30 augusti på vår vanliga plats med nummer 199. I år har vi tagit med oss ett väl utvalt sortiment med populära LED-lampor som passar i alla hem men också valt ut några speciella nyheter.

image

Elsäkerhet och våra produkter

2015-08-22

Det har stått en hel dei i pressen på sistone om att väldigt många av de LED-produkter som säljs på marknaden inte uppfyller kraven från Elsäkerhetsverket med avseende på produktsäkerhet.

Vi har valt att enbart arbeta med svenska distributörer som säkerställer att alla de produkter vi säljer också har en dokumentation som styrker att de uppfyller de krav som ställs. Många som säljer LED-belysning har valt att själva importera från lågkostnadsländer och även om komponenterna många gånger är liknande saknas dokumentation som styrker att produkterna är godkända.