access_time 2016-02-08 label arkiv
Batteridrivna LED ljus med timer

Batteridrivna LED ljus med timer

Vi har under några månader testat produkter från det svenska företaget Endless Candles. De finns nu att köpa hos oss och vi känner oss mycket nöjda med produkterna som har mycket lång batteritid och fungerar även fast det är kallt ute.
Den som följt oss vet att vi testar allt vi tänker sälja i butiken noga och vi har testat en hel del produkter som är batteridrivna. Ofta har det varit problem med batteritiden och därför kände vi oss extra noga med att kontrollera dessa ljus för att se att de uppfyller våra förväntningar på batteridrivna ljus.

LED-ljus med lång batteritid

Batteritiden har visat sig vara en av de faktorer som är väldigt viktigt för att våra kunder ska bli nöjda med de produkter vi säljer. Vissa produkter används framför allt under jultid och då räcker det att batterierna håller några veckor. Vaxljus, värmeljus och gravljus används under hela året och därför vill man inte behöva byta batterier hela tiden då dessa batteribyten snabbt gör billiga batteridrivna ljus till väldigt dyra.

Det som gör att man får lång livslängd med sina LED ljus är framför allt att använda riktiga batterier. Det gäller både LED vaxljus och LED värmeljus. Därför har Endless Candles valt att använda de mellanstora C-batterierna i vaxljusen och AA-batterier i värmeljusen.

Enligt tillverkaren ska batterierna räcka till 1000 timmars ljus. Vi har några hundra timmar på våra ljus och har testat både med rumstemperatur och kyla.

Vid kyla förbrukas batterierna betydligt snabbare och här handlar det om batteritider på några veckor, men då talar vi å andra sidan om att vi testat ljusen i -20C eller kallare under den absolut kallaste perioden. För att sätta det i perspektiv till andra produkter vi testat så räckte batterierna i en annan produkt i två dagar (vi säljer givetvis inte den produkten).

Smart timerfunktion

Vi har sett många lösningar på timer men måste erkänna att den som Endless Candles valt i alla sina produkter är riktigt smart. Man kan välja på 4 eller 8 timmers timer. Då är ljuset tänt 4 eller 8 timmar från det att man startar det. Det tänds sedan vid samma tid varje dygn och inte nog med att man inte riskerar glömma det tänt, man riskerar heller inte glömma att tända ljuset!

Just timerfunktionen har fått ett mycket bra bemötande hos de kunder som hunnit testa produkterna.

LED vaxljus i två höjder

Detta LED vaxljus är 15 cm högt och har en diameter på 7 cm. Lågan sitter cirka 7 cm ner i ljuset vilket gör att den inte syns uppifrån.

Modellen med 10 cm höjd gillar vi också och där syns lågan som är i genomskinlig plast. Det ljuset syns på bilden ovanför.

Ytan är naturtrogen och ljuset fladdrar med ett sken som gör tar det för ett riktigt ljus.

Ljusen drivs av två st C-batterier (ingår ej).

Pris: 99kr

 

LED värmeljus med timer

För att få plats med batterierna i värmeljus har man valt att göra värmeljusen med diametern 7 cm. Det är några cm bredare än den lilla modellen på värmeljus, så dessa passar inte riktigt överallt.

Ljuset är gjort i plast och bör för upplevelsens skull placeras på ett sådant sätt att man inte ser själva ljuset. Det är tillverkat i plast och ser rätt enkelt ut i sitt utförande. Lågan däremot ser riktigt verklighetstroden ut med sitt fladdrande sken.

Dessa ljus säljs i 12-pack och är också utrustade med den mycket smarta timerfunktionen på 4 eller 8 timmar som startar varje dygn.

Priset för ett 12-pack är 459kr.

LED gravljus

Det finns även ett LED gravljus från Endless candles. Det är tydligt gjort för utomhusbruk med sin robusta design i seg plast. Det är både robust och väldigt vädertåligt. Självklart är även detta LED gravljus utrustat med den smarta timerfunktionen.

Batteridrivet vaxljus LED 10cm med timer

LED Vaxljus från Endless Candles med timer på 4 eller 8 timmar. Ljuset startar varje dag vid samma tid. Använder C-batterier och har en drifttid på upp till 1000 timmar. Går bra att använda utomhus. Ett varmt ljus med en låga som lyser gulaktigt. Vågad kant. Storlek 76x102 mm. Batterier ingår ej.

99:-

Batteridrivet vaxljus LED 15cm med timer

LED Vaxljus från Endless Candles med timer på 4 eller 8 timmar. Ljuset startar varje dag vid samma tid. Använder 2 st C-batterier och har en drifttid på upp till 1000 timmar. Går bra att använda utomhus. Ett varmt ljus med en låga som lyser gulaktigt. Vågad kant. Storlek 76x152 mm. Batterier ingår ej.

119:-

12 st värmeljus LED 70mm med timer

12-pack batteridrivna LED värmeljus av den större modellen med diameter 70 mm från Endless Candles. Drivs av 2 st AA-batterier vilket ger mycket lång driftstid. Ljusen har en timer på 4 eller 8 timmar som startar vid samma tid varje dygn. Kan användas utomhus och inomhus. Batterier ingår ej.

549:-

Batteridrivet gravljus LED 13cm med timer

Gravljuslykta LED med timer från Endless Candles. Mycket lång drifttid tack vare 2 st C-batterier. Kan användas inomhus eller utomhus. Kraftigt väderskyddad för att tåla väder och vind. Storlek 70x126 mm. Timer på 4 eller 8 timmar som startar vid samma tid varje dygn.

79:-


Dela