access_time 2017-09-29 label produktnyheter
Batteridrivna ljus och vad du använder dem till

Batteridrivna ljus och vad du använder dem till

Vi har en plan för alla produkter vi säljer i butiken. Här vill vi dela med oss av några tankar kring våra batteridrivna ljus så att det blir lättare att välja rätt ljus. De viktigaste faktorerna att tänka på där vi har olika typer av produkter är om du ska använda dem inne eller ute, om du vill att det ska finnas en timerfunktion och såklart formen på ljuset. Så här har vi tänkt oss.


Bra batteritid på alla våra ljus

När du köper ljus av oss aka du alltid känna dig trygg i att vi valt ut produkter som för sin storlek har bra batteritid. Vi strävar efter att tänka på vår gemensamma miljö och din plånbok i huvudsak när vi tittar på batteridrivna ljus. Om man har ljus med lång batteritid behöver man inte byta kostsamma batterier lika ofta och det spar både plånbok och miljö. 

 

C-batterier

I grunden är det så att man får bäst batteritid när det handlar om stora batterier som t.ex. C-batterier. Dessa batterier innehåller mer energi än mindre batterier, vilket gör att man kan få ljus att lysa upp till 1000 timmar på en uppsättning batterier i rumstemperatur. Står ljuset ute blir batteritiden något lägre. Vi försöker därför se till att ha ett utbud ljus som fungerar med denna typ av batterier och nästan alla modeller som vi rekommenderar för utomhusbruk har denna kraftigare batterimodell.

AA-batterier

AA-batterier är mindre än C-batterier och innehåller också rätt mycket energi. De passar oftast bäst till ljus som ska användas inomhus och gärna är utrustade med en timerfunktion så att ljuset bara drar energi när du vill att det ska lysa. Vi har upplevt att batterier från Energizer ger ett kraftigare ljus än batterier från andra märken.

 

AAA-batterier

AAA-batterier är den populära fjärrkontrollsbatterimodellen som också är vanlig i batteridrivna ljus som ska användas inomhus. De innehåller mindre energi än de större batterierna och här får man titta noga på att välja ett batteri av något högre kvalité då dessa innehåller mer energi. 

CR2032-batterier

CR2032 är den vanligaste typen av knappcellsbatterier till de mindre ljusen och olika typer av batteridrivna figurer. Ofta används det två batterier av denna typ i värmeljus eller dekorationer. Man kan få ut en batteritid på upp till 80-100 timmar med dessa batterier. Vi tycker att det bästa köpet är ett 6-pack som du får till samma pris som många av de finare märkena kostar för ett 2-pack. 

CR2450-batterier

CR2450 är ett lite större batteri som är 5 mm högt och har en diameter på 35 mm. Detta batteri innehåller mer energi än CR2032 och ger en möjlig batteritid på upp till 200 timmar. Vi är tacksamma för att man börjat använda det batteriet och att man ofta bara behöver ett batteri i varje ljus.

Små batteridrivna ljus som värmeljus

När man behöver ett litet dekorativt ljus som skapar trivsel men där det inte finns risk för att det ska börja brinna har vi ett utbud med några populära modeller här. Dessa är främst till för att användas inomhus och för att skapa ett ljus som man tänder vid de tillfällen när man vill ha lite extra trivsel. Ett vanligt värmeljus är cirka 40 mm i diameter, vilket gör att man får använda knappcellsbatterier till dessa. 

Värmeljus 2-pack med timer och flämtande låga
49:-
Värmeljus LED 2-pack
29:-
Värmeljus LED 6-pack uppladdningsbara
259:-
2 st värmeljus LED 70mm med timer
119:-

Det första ljuset är ett värmeljus som säljs som 2-pack och har en timerfunktion där man kan välja mellan att ha ljuset tänt hela tiden eller att det är tänt 6 timmar år gången och då tänds vid samma tid varje dygn. Batterierna räcker i upp till 200 timmar och är av typen CR2450. Mycket populära att använda hos familjer med barn och djur eller hos äldre. Används ofta i fikarum på arbetsplatser också.

Det andra ljuset är ett tvåpack med värmeljus som ser väldigt realistiskt ut. Man får en batteritid på upp till 80 timmar i ljusen och batterierna är CR2032.

Det andra ljuset är vår populära uppladdningsbara modell som du kan ladda upp och använda om och om. Det ger dig 10 timmars ljus och laddar upp på 12 timmar. Du laddar alla 6 ljusen i laddstationen. 

Om det finns plats för ett större ljus med diametern 70 mm är det vårt extra stora värmeljus som ger dig absolut flest timmar ljus. Man använder vanliga AA-batterier och får då en batteritid på upp till 500 timmar. Välj mellan 4 eller 8 timmars timer. 

Batteridrivna ljus till lyktor utomhus

Vi har valt att hitta ljus som använder de större C-batterierna och som du kan använda inomhus eller utomhus. Här har vi valt att alla ljus vi säljer sköter tändning och släckning av sig själv. Vissa har ljussensor och andra har timerfunktion och så har vi vår minsta nyhet som du själv kan välja mellan ljussensor eller timerfunktion. För ljus man använder utomhus måste de vara tillverkade av plast för att inte spricka i kylan.

LED ljus sensorstyrt 11 cm IP44
69:-
LED-ljus 12,5cm högt 10cm brett med timer
125:-
LED gravljus Serene 10cm
49:-
LED ljus 7,5cm med timer frostad yta
59:-

Det första ljuset är nog en av våra mest populära ljus på hösten. Det sköter tändning och släckning helt själv med ljussensorn. Tack vare C-batterierna får man ut upp till 250 timmars ljus. Ljuset är 11 cm högt. Lågan brinner med ett fladdrande sken och ser på håll riktigt vackert ut. Fungerar utmärkt i lyktor och våra kunder köper det ofta för att användas i gralvyktor.

Det andra ljuset är ett litet större ljus med en diameter på 10 cm. Det finns i två höjder. Detta ljus använder till och med den största modellen på batterier, D-batterier, vilket ger det upp till 500 timmars batteritid. Det tycker vi såklart om och har du plats för detta stora ljus i lyktan får du ett ljus som har timerfunktion och lyser länge även när det är många minusgrader ute. När det är kallt ute får man inte ut lika många timmar ur batteriet och vi brukar säga att batteritiden generellt är hälften i kyla.

Det tredje ljuset är ett litet ljus som är 10 cm högt och bara 4 cm i diameter. Det är en nyhet för i år som har både en inställning för timerfunktion och för ljussensor. Det tycker vi är smidigt och gör det lätt att använda både inomhus och utomhus. Inne får man använad timerfunktionen och ute används ljussensorn. Ljuset drivs av 2 st AA-batterier. Ljuset står upphöjt några mm från bottenplattan och har ordentilgt med tätningar kring batteri och strömbrytare så att det verkligen tål att stå utomhus.

Det fjärde ljuset är en klassiker som också finns i två höjder. Det är det av våra ljus som nog lyser kraftigast. Det drivs av de minsta stavbatterierna, AAA och bjuder på en batteritid på upp till 200 timmar. Ljuset har en timerfunktion som gör att det är tänt i 6 timmar och sedan är släckt till samma tid dagen efter då det tänds igen. Modellen är tillverkad i plast för att kunna användas både inomhus och utomhus. 

Ljus med verklighetstrogen låga

I år har det verkligen hänt saker i utvecklingen av hur man får ett ljus att se realistiskt ut. Vi uppskattar de många nyheterna även om vissa av dem kom redan i slutet på förra säsongen. Det man jobbat med här är en sorts projektion av ljuset på lågan där ljuset får en realistisk färgskiftning och där man till och med för en av modellerna låter lågan röra på sig. 

Vaxljus Twinkle LED 15cm med timer vit
129:-
Vaxljus Twinkle LED 15cm med timer champagne
155:-
LED blockljus Glim 13cm
65:-

De två första ljusen kallas för Twinkle LED och har en låga som fladdrar av sig själv. Själva lågan är en liten plastskiva som lyses upp av dioder som skapar ett verklighetstroget utseende. Med hjälp av en elektromagnet fladdrar lågan genom att den vickas och står man på ett litet avstånd ser ljuset mycket fint ut. Finns i antingen vitt eller champagnefärg. Ljuset har en batteritid på upp till 1000 timmar och använder C-batterier. Man kan höra ett svagt klickande ljud i närheten av ljuset när lågan svänger.

Det andra ljuset är en enklare modell där lågan hänger fritt och kan röra på sig när luften i rummet rör på sig. Det är en likadan låga som i de andra ljusen som ljuset från två dioder i olika färg som lyser upp lågan, vilket gör att den skiftar i färg precis som ett riktigt ljus. 

Det är klart att vi har fler ljus

Givetvis kan du hitta ännu fler ljus i vår butik, detta var bara ett litet urval av populära modeller. Om du undrar över något är du varmt välkommen att höra av dig till oss genom att skicka e-post till vår kundtjänst på kundtjanst@palyset.se eller ringa oss under vardagar 10-18 eller lördagar 10-16 på nummer 0921-360 350. Vi svarar när vi har möjlighet.


Dela