access_time 2021-01-19 label produktnyheter
Belysning vid hemarbetsplatsen

Belysning vid hemarbetsplatsen

Nu när många av oss arbetar hemifrån kräver det ju bra belysning vid din arbetsplats. Det är ju inte bara att sätta sig vid köksbordet under köksarmaturen utan lika väl som att du sitter i en bra stol...

Nu när många av oss arbetar hemifrån kräver det ju bra belysning vid din arbetsplats. Det är ju inte bara att sätta sig vid köksbordet under köksarmaturen utan lika väl som att du sitter i en bra stol vid ett arbetsbord i rätt höjd, så kräver ju hemarbetsplatsen rätt ljussättning. En dåligt belyst arbetsplats kan ge oss huvudvärk och göra oss trötta, vi får svårare att koncentrera oss vilket ofta ger sämre tålamod och ork.

Rätt ljussättning är inte bara viktig för att vi ska se bra utan också för att vi ska må bättre. Tänk på att om du arbetar med bara taklampan som enda ljuskälla i rummet så är det risk att du skuggar ytan framför dig, välj då hellre att komplettera med en bordslampa och tänk på att välja en ljuskälla med en ljusfärg som du gillar och trivs med.

Sitter du vid en tillfällig arbetsplats eller varierar du arbetsställe så kan en skrivbordslampa på fot vara lämplig, gärna med riktbart huvud och bländfri skärm till exempel bordslampan Globe från svenska Oriva.

Har du redan en arbetsplats hemma så är en lampa som du skruvar fast i skrivbordet eller fäster i väggen framför dig bättre, det frigör ju också arbetsyta. Skrivbordslampan Aria från finska Airam är en klassisk skrivbordslampa med riktbart huvud och arm som passar de flesta och välj gärna en ljuskälla som du gillar, själv föredrar jag att en neutral vit ljuskälla på 4000 K och gärna med en bra färgåtergivning (Ra90) som också passar perfekt när man ska handarbeta eller bygga pussel.

Dela