access_time 2019-02-22 label nyheter

pålyset på besök i storstaden på Furniture and Light Fair 2019

I början av februari så gjorde vi ett besök på Furniture and light fair i Älvsjö, det är den största mässan för belysning som vi brukar åka på för att spana in nyheter och prata med våra leverantörer. Även i år gjorde vi flera fina upptäckter.


Nu börjar nyheterna vi beställde anlända till butiken och vi har fått några riktigt fina golvlampor med LED, moderna versioner av dom klassiska up-and-downlight i olika varianter, både med och utan dimmer. Golvlampor är något som vi beställde flera olika varianter av då dessa är väldigt bra för att skapa punktbelysning. Golvlampor är praktiskt både när man vill ha en dämpad belysning till ett mörkt hörn eller en bra ljus till favoritplatsen i soffhörnet eller fåtöljen.Den stora trenden för i år är att sätta 3-stegsdimmer eller klickdimmer på både ljuskällor och plafonder. Som ni vet sedan tidigare gillar vi klickdimmer och har naturligtvis beställt hem några olika för att prova dom grundligare. En av nyheterna var att en tillverkare tänkt till och börjar på lägsta nivån och sen kan man öka styrkan i stället.

Vi passade på att besöka flera av våra leverantörer prata om vad som är på gång och naturligtvis kolla in nyheter. Årets julstjärnor fanns upphängda och fastän vi nyss plockat ner alla så är det snart dags att beställa årets stjärnor, nästan alla ljusstakar inför julen 2019 är redan beställda.

Skärmar är något som vi känt att vi saknat bredd på och därför höll vi utkik och tittade lite extra efter det och hittade en svensk tillverkare och leverantör av lampskärmar med många vackra former och mönster. I butiken har vi just nu fina lampskärmar i sammet med paisleymönster, både vanliga runda och även ovala som är bra om man har trångt om plats på fönsterbrädan eller bordet.

Dela