access_time 2020-02-08 label nyheter
Belysningsmässan 2020

Belysningsmässan 2020

Även i år har vi besökt Furniture and Light fair som håller till i Älvsjö, då stänger vi butiken 2 dagar och hela personalstyrkan åker till huvudstaden för att spana in nyheter som man bara sett på bild, kolla in dom senaste trenderna, träffa leverantörer och göra inköp.


Rökfärgat glas


Bordslampor och glaskupor från AH Belysning i rökfärgat glas


Halo Design har alltid en snygg monter


Rökfärgat och amberfärgat från Star Trading


Det finns så många vackra och roliga armaturer att titta på och massor med fina ljuskällor med olika typer av glas och filament. Vi ser att trenden med glaslampor håller i sig, många varianter på rökfärgat glas, klart glas och opal färgat verkar vara de mest populära när det gäller glasarmaturer. Inte så mycket färg längre utan ganska dova och diskreta variationer på rökfärgat glas.

Ny leverantör


Bergo imponerade med sina välgjorda produkter och skickliga personal


Väldigt snygga taklampor från Bergo

Vi har hittat en ny leverantör av skärmar som heter Bergo, vi kommer inom snar framtid att ha ett gäng underbara skärmar med härliga färger och mönster. Skärmar är något som vi letat efter, lampskärmarna är tillverkade i Sverige och är så fint gjorda, det ligger i linje med vårt tänk om hållbarhet.

Bergo hade de ljuvligaste julstjärnor gjorda som vi kommer att förbeställa så vi säkert får några till jul, dessa behöver man dessutom inte ha bråttom att plocka ner då dom kan hänga länge i fönstret utan att kännas allt för juliga.

Mönster och brickor


Lampskärmar och brickor i samma mönster

Mönster, mönster och åter mönster, jag gillar mönster och det verkar många leverantörer göra också. Det kommer mycket blommor på allt från golvlampor, skärmar, kuddar och brickor. Brickbord och brickor verkar vara något som är populärt och hur kul är det inte att kunna få samma mönster som går igen i både skärm och brickbord. Många verkar ha hämtat inspiration från 70-talet och vi hittade t.om lite fransar och plisserade

Läckra och roliga ljuskällor


En av de nya globerna från UnisonEn av de mönstrade ljuskällorna från Unison


Ytterligare två ljuskällor från Unison som är snygga tända och släckta

Vi har även spanat in nya ljuskällor och där kommer det en del spännande nyheter med stora glober som vi blev väldigt förtjusta i, även där går mönstertrenden igen och det kommer lite roliga glober för den modige som endast behöver ett enkelt sladdställ och kan vara ett alternativ till fönster eller bordslampa. Snygga glober med lite mer diskreta mönster som även är snygga utan att ljuskällan är tänd kommer att beställas hem till butiken.

Hållbarhet

Vi tänker mycket på hållbarhet och väljer våra leverantörer med omsorg och därför är jag lite extra glad när vi får plocka in ett sortiment från en leverantör som också tänker på hållbarhet, allt från transporter till schyssta arbetsvillkor. Återbruk ligger i tiden och varför inte fräscha upp golvlampan eller lampfoten med en ny skärm så man kan använda den ett tag till.

Dela