access_time 2016-06-05 label produktnyheter
Dimbara LED-lampor som du styr med en vanlig strömbrytare hos pålyset.se

Dimbara LED-lampor som du styr med en vanlig strömbrytare hos pålyset.se

Den som någon gång testat dimbara LED-lampor vet att det kan vara en hel del att tänka på för att få allt att fungera och om det handlar om en ny dimmer har man behövt ta dit en elektriker. Nu finns lösningen som fungerar med en vanlig strömbrytare. Här presenterar vi fyra produkter som du kan ljusreglera med en vanlig strömbrytare. 


SMART från Star Trading

Star Trading har nog det mest kompletta sortimentet LED-lampor bland alla tillverkare som vi säljer i Sverige. De har gått från att ha varit en tillverkare som gick i spåren av andra till att nu vara en av de tillverkare som ligger i framkanten av utvecklingen, särskilt när det gäller att tänka på ett nytt sätt. 

De senaste produkterna handlar om LED-lampor som du kan reglera ljuset på med en vanlig strömbrytare. Man har gjort dem så att ljuskällorna har tre eller fyra fasta lägen att välja på, vilket gör dem användbara i många situationer. 

Klickdimmern fungerar så här. När du tänder lampan är den tänd med fullt ljus. För att ändra till en lägre ljusstyrka, blinka med strömbrytaren i läget av-på så minskar ljuset en nivå. För att få ljuset att minska ytterligare en nivå, blinka med ljuset en gång till. Om du sedan har modellen med tre lägen kommer nästa blinkning med ljuset att ta dig tillbaka till fullt ljus igen. 

Dessa LED-lampor finns i tre varianter. 

LED normalform på 9W med ett maximalt ljusflöde på 700 lumen, vilket kan användas som 60W glödljus. Den har sedan lägen med 70%, 40% och 15% ljus. Detta har snabbt blivit en populär produkt som fått många nöjda kunder. Funkar jättebra t.ex. i vardagsrummet där man ska kunna göra allt från läxläsning (100% ljus) ner till filmkväll (15% ljus). 

LED kronljus på 5W med ett maximalt ljusflöde på 400 lumen, vilket kan användas som 40W glödljus. Den har sedan lägen på 50% och 10% ljus. 

LED spotlight med bred spridning och ett maximalt ljusflöde på 360 lumen vilket kan användas som ca 50W halogenljus. Har även lägen 50% och 10% ljus. 

Bloom från Nanoleaf

Vi har nu haft produkterna från Nanoleaf i vårt sortiment en tid och kan väl konstatera att man antingen gillar dem eller inte gillar dem. Vi är själva väldigt förtjusta i dem och använder dem till alla möjliga områden just på grund av den fiffiga dimmerfunktionen där man steglöst får välja just rätt ljusstyrka för varje tillfälle. Bland alla produkter från Nanoleaf är det just nu modellen Bloom som är mest populär och den finns i tre färger hos oss. 

Dimmerfunktionen är enkel att använda. Tänd lampan och den börjar öka i styrka. När den lyser så som du vill ha den, klicka på strömbrytaren av-på och din Nanoleaf lyser med precis det ljus du valde. Varje gång du tänder lampan gör du samma manöver och efter en par gånger får man liksom en känsla för hur länge man ska vänta innan man klickar på strömbrytaren för att hitta rätt ljus. 

Det som vi tycker är utmärkande med Nanoleaf är just att den är helt rundstrålande och har ljus av den något vitare halogenljusfärgen 3000K, vilket ger ett klarare ljus som låter armaturen bättre framhävas än om man har för mycket gult i ljuset. Kvalitén på ljuset är också riktigt bra.  

Den klassiska vita modellen på 10W med ett maximalt ljusflöde på hela 1200 lumen. 

Den klassiska svarta modellen på 10, också med ett maximalt ljusflöde på hela 1200 lumen. 


Den specialdesignade mumintrollsmodellen på 10W med ett maximalt ljusflöde på hela 1200 lumen. Så som alla Nanoleaf Bloom har den ett speciellt nattläge som man aktiverar genom att dubbeklicka på strömbrytaren, dvs på-av-på och det blir ett perfekt nattljus. 
Dela