access_time 2020-09-06 label produktnyheter
Lampsocklar, en inredningsdetalj

Lampsocklar, en inredningsdetalj

Lamphållare finns i en variation av modeller och material och kan göra underverk för att fräscha upp och göra din gamla armatur elsäker. Ta för vana att titta över dina loppisfynd och arvegods så du säkert kan njuta av dom i många år till.

Vi har flera olika modeller på lampsocklar och där finns lampsocklar med dragsnöre, lamphållare med strömbrytare, släta lamphållare och lamphållare med ringar för att hålla fast skärmar och naturligtvis i olika färger. Gamla lamphållare har ofta ingen spärr på insidan vilket gör att elkabeln kan snurra och orsaka kortslutning.

En detalj som syns
Lamphållaren är en detalj på armaturen som ofta syns och därför kan det vara snyggt att lägga ner lite extra möda på att välja den rätta lamphållaren som passar till just din armatur. Vi har fått in några riktigt snygga i mässing, koppar och krom som snabbt blivit favoriter hos våra kunder.

Strömbrytare på lamphållaren
Har du en snygg textilsladd så kanske du inte vill sätta en strömbrytare på sladden eller så kanske sladden ska ner bakom något så man inte kommer åt strömbrytaren på sladden och då kan det vara praktiskt att välja en lamphållare med strömbrytare på istället. Det finns lamphållare med vippströmbrytare och med dragsnöre.

Lamphållare för stora glober
Fönsterlampor med stora glober är ju väldigt snygga och med en snygg lamphållare kan man göra sitt eget unika sladdställ med en fin lamphållare och en snygg textilkabel. Kombinera den mässingsfärgade hållaren med textilkabeln i guld eller den kopparfärgade med en svart textilkabel. Välj gärna E27-sockel då det oftast finns mer ljuskällor att välja på och då är det lätt att byta ljuskälla och få en helt ny fönsterlampa igen.

 

Respekt för el
Tänk på att det ska finnas en dragavlastning någonstans på armaturen så man inte kan dra loss kabeln eller att den kan snurra runt inuti lamphållaren. Lamphållare får du byta själv om du är helt säker på vad du gör men är du det minsta osäker så låt ett proffs hjälpa dig att byta.

Dela