Livet pålyset

Här kan du läsa om vårt arbete bakom kulisserna på jobbet. Här skriver vi om lite sådant som händer på butiken, på nätet eller när vi känner för att dela med oss av något till kunder och besökare. Texterna skrivs av oss som jobbar i butiken.

image

Skördefest och miljödagar 2019 i Boden

2019-08-24

Under 25 års tid har vi i Boden haft en kombination av skördefest och miljödagar som arrangeras runt en av de sista helgerna under augusti. I år var det 25-årsjubileum. Vi har varit utställare under 8 av dessa år och blev personligt inbjudna av upphovsmannen till miljödagarna som en av de få butiker som får ställa ut. Detta är ett uppskattat arrangemang i Boden som lockar besökare från närområdet och förra året räknade man 25000 besökare. 

image

Rapport från E-handelsdagen i Sundsvall i oktober 2018

2018-10-09

Att jobba med e-handel är att jobba inom ett område som alltid är i rörelse där det enda sättet att hänga med är att aldrig sitta still. Bland alla möjliga arrangemang där man får en möjlighet att träffa andra e-handlare, leverantörer och inspiratörer ville vi gärna åka ner till Sundvall i år för att vara deltagare på årets e-handelsdagen som arrangeras av Kodmyran. De firade även 10 år, vilket vi såklart ville vara med och hjälpa dem att fira. 

image

Skördemarknad och miljödagar 2018

2018-09-08

År nr 7 på skördemarknad och miljödagar är avklarade och som vanligt är det mycket bra arrangerat och väldigt trevligt att vara med på. Här får vi chansen att träffa våra fantastiska kunder och visa upp produkter från butiken, både nyheter och sånt som vi haft ett tag men som förtjänar lite extra uppmärksamhet.

image

Sommarkitch

2018-05-21

Nu är sommaren på väg och den ljuva tiden av skolavslutningar, semestrar och sommarfester är i full gång. Vi har breddat vårt sortiment och tagit in en massa användbara sommarprylar.

Allt från solcellslampor, fläktar och en massa nya ljusslingor som kommer att passa perfekt för alla sommarpartyn. I butiken har vi fullt upp med att försöka testa alla prylar och nästan allt vill man köpa med sig hem.

image

Nu har vi bott in oss i vår nya butik på Kungsgatan 26

2018-04-26 Nu har vi bott in oss ganska bra i de nya lokalerna och alla produkter har hittat sina platser i butiken eller på lagret och även personalen hittar grejorna. Vi har nästan inte behövt flytta om någonting. Armaturväggen fylls på hela tiden med vägglampor och plafonder, kristallkronor, taklampor och fönsterpendlar delar plats i skyltfönstren med gasolkaminer, värmefläktar och ljusslingor.

image

Nordiska designlampor vi hittat på belysningsmässan 2018

2018-03-28

Februari är en trevlig månad, för då får man åka på belysningsmässan och beställa en massa saker som de närmaste veckorna och månaderna kommer att anlända till butiken som små trevliga överraskningar. Nu har allt fler av de saker vi beställt börjat anlända och fokus har varit Nordisk design.

image

Kvällsöppet 26 oktober 2017 med discotema

2017-10-23

Sedan 2009 har Boden haft en galleria som heter Enter mitt i centrum längs gågatan. Här bor vi också med elbutiken pålyset.se som har ett brett och varierat utbud på det man förväntar sig hos en välsorterad elaffär. Vi firar såklart att Enter fyller 8 år genom att spela bra musik i butiken och köra våra discolampor så att den kund som vill kan ta ett danssteg eller två. 

image

Rapport från elmässan 2017

2017-10-21 Det är oktober och mörkret sprider sig över landet. Det tycker vi som jobbar pålyset varje dag är bra, för då får vi en chans att visa upp våra lysande artiklar som vi jagat reda på för att sälja i butiken. Det är också i oktober som vi besöker elmässan för att träffa våra leverantörer och tillverkare och låta oss inspireras för att hitta ännu fler produkter. 

image

Upptäck våra väskor hos pålyset.se

2017-10-09

Som ni säkert redan vet så har vi ju en massa saker som inte har med ljuskällor och belysning att göra i pålysetbutiken. Vi har några riktigt fina väskor och ryggsäckar för att frakta både laptops, plattor, lunchlådor och andra bra att ha saker som man kan behöva under dagen.

image

Vad gör vi innan butiken öppnar klockan 10?

2017-05-27

I vår butik är vi väldigt noga med vilka produkter vi köper in och säljer till våra kunder. Därför är det extra noga att vi som jobbar här har riktigt bra koll på alla våra prylar och hur de funkar ihop. Så här såg det ut en morgon när det var dags att öppna och kunderna stod och väntade utanför...

image

Film där vi testar några nya produkter inför våren

2017-03-12

Här är en film från hur det kan vara en helt vanlig dag pålyset.se när Fredrik har bestämt sig för att testa några nya lampor men där resten inte riktigt har samma tanke. Kolla in filmen och se vad som händer. 

image

Välj rätt ljus i köket

2017-01-26 Att välja rätt ljuskälla till sitt kök är inte så lätt som man kan tro, det perfekta ljuset existerar om än det kan kännas hopplöst ibland.

image

Ofrivilligt test av nödbelysning och pannlampor

2016-12-16

Häromdagen fick vi i butiken chans att prova vår nödbelysning, diverse ficklampor, pannlampor, campinglampor och alla våra sensor/batteridrivna ljus och slingor. Lite ofrivilligt dock pga ett stort och en timme långt strömavbrott i Bodens kommun.