access_time 2016-12-17 label livet-palyset
Ofrivilligt test av nödbelysning och pannlampor

Ofrivilligt test av nödbelysning och pannlampor

Häromdagen fick vi i butiken chans att prova vår nödbelysning, diverse ficklampor, pannlampor, campinglampor och alla våra sensor/batteridrivna ljus och slingor. Lite ofrivilligt dock pga ett stort och en timme långt strömavbrott i Bodens kommun.Man kan säga att vi blev lite ställda när hela gallerian slocknade och det blev mörkt i butiken. Ingenting fungerar, inte kassan eller något som går på elström. Man är väldigt beroende av det i dagens samhälle. Mobilnätet var intakt och det är tur att nätbutiken fungerar som den ska och har öppet dygnet runt så vi kunde hjälpa de kunder som fanns i butiken genom att lägga order där och hämta i butik.

Vi i personalen letade snabbt fram ficklampor och campinglampor, för att hjälpa våra kunder som var i butiken, vår favorit i butik är nog Sunwinds solcellsdrivna lykta (artnr 821406), den kan man veva igång, ladda med billaddare eller batterier förutom solenergi (vilket inte är så effektivt i Norrbotten i december). Det är bra drag i ljuset och är man helt utan el så kan man även ladda sin telefon eftersom den har ett USB-uttag, smart tycker vi.

Olika ficklampor testades också och de fungerade finfint, alla i personalen hade varsin och lyste sig fram i butiken. En liten effektiv lampa som man lätt kan ha med sig i ficka eller väskan är 821506. Alla våra sensorljus som går på batteri fungerar mycket bra och även alla batteriljus som går på timer hjälpte till att lysa upp butiken.

Ett litet test av pannlampor hann vi också med, vi hade varor som kommit in under dagen och behövde komma på plats i butiken så vi utrustade oss med pannlampor och fyllde på hyllorna under tiden. En liten smidig men effektiv pannlampa är PTX pannlampa COB (artnr 821508) som har en bred spridning på ljuset och 120 lumen, COB är namnet på dioden i lampan och det betyder att det är en stor diod, i praktiken så betyder det bra ljus och man kan se ca 30 meter i mörkret. Tillräckligt för att lysa upp hela vårt lager och kunna fylla på hyllor.

Vill du läsa mer om vår bärbara belysningar kan du göra det här

En timme senare när felet på elnätet var reparerat och allt utom stora butiksbelysningen var i gång i butiken igen så var det tråkigt att tända igen så vi fortsatte mysa på i skenet av våra övriga lampor och ljusslingor tills det var dags att stänga butiken och gå hem.


Dela