access_time 2019-08-25 label livet-palyset
Skördefest och miljödagar 2019

Skördefest och miljödagar 2019

Under 25 års tid har vi i Boden haft en kombination av skördefest och miljödagar som arrangeras runt en av de sista helgerna under augusti. I år var det 25-årsjubileum. Vi har varit utställare under 8 av dessa år och blev personligt inbjudna av upphovsmannen till miljödagarna som en av de få butiker som får ställa ut. Detta är ett uppskattat arrangemang i Boden som lockar besökare från närområdet och förra året räknade man 25000 besökare. 


I år gjorde vi ett försök att ta med oss lite mindre produkter för att göra själva arbetet med skördemarknaden lite mer lagom, det tar en hel del tid att fixa fram en mobil butik även om man har alla grejorna, för just den här tiden på året så börjar ju kunderna behöva köpa belysning igen. Tanken var att hinna börja förbereda lite mer några dagar innan, men lika fullt så var det torsdag innan vi på allvar kom igång med att packa ihop.

Som tur är finns en viss rutin, vi har varit med sedan 2012 på skördemarknaden, så vissa saker går automatiskt. 

Här är vi uppställda och klara på torsdagen inför öppningen på fredag. Tältet fungerade perfekt och vi är väldigt nöjda över det inköpet som gjordes för några år sedan, nu behöver man inte längre ägna så mycket tid åt att montera upp tältet. 

Nyheter och bra-att-ha-grejor

Vi hade just fått hem en leverans med fina nyheter från Sunwind där vi fokuserade på sådant som hör hösten till med t.ex. portabel toalett, solenergidriven uggla för att skrämma fåglar och andra djur som riskerar äta upp skörden samt såklart solenergidriven belysning.

Vår mest upplysande nyhet var nog denna LED utomhuslampan från Sunwind med en riktigt rejäl solpanel som har tillräckligt med kraft för att ladda upp ett batteri som är lite större och kan de ljus även om det är molnigt några dagar. Perfekt då det tenderar att vara mörkt även där man inte har elström.

Vädret bjöd på variation

Som alltid på hösten så kan man vara säker på att det kommer regna. Så även i år. Det blev lite blött och fuktigt på fredagen, men inget som ställde till det så mycket. Lördagens väder var perfekt för försäljning och besökare var på gott humör. På söndagen när det var dags att packa ihop öppnade sig skyn och det började verkligen regna, och då menar jag regna ordentligt. Tältet var så blött att vi fick ställa upp det på säsonglagret och det tog flera veckor innan det var helt torrt. 

Kommer vi vara med även nästa år då?

Absolut. Detta är något som förvisso innebär rätt mycket extrajobb, men med tanke på alla trevliga möten med människor och att man får se hur tusentals människor tar sig ut för att se vad som finns i form av lokalproducerat och klimatsmarta produkter, så är det klart att vi kommer vara med om vi får möjlighet. 

Dela