access_time 2017-05-28 label livet-palyset

Vad gör vi pålyset innan butiken öppnar klockan 10?

I vår butik är vi väldigt noga med vilka produkter vi köper in och säljer till våra kunder. Därför är det extra noga att vi som jobbar här har riktigt bra koll på alla våra prylar och hur de funkar ihop. Så här såg det ut en morgon när det var dags att öppna och kunderna stod och väntade utanför...


Som alla butiker i den galleria vi håller till i öppnar vi klockan 10, men vi är på jobbet tidigare för att hinna göra vissa saker som man kanske behöver lite mörker för att testa så som lite nya belysningsprodukter.  

Just denna morgon kunde Ulrika inte låta bli att testa några av våra LED-lampor med den nya dimmern från Gelia som gör att man kan dimma vanliga dimbara LED-lampor med en dimmer som man kopplar in i vägguttaget. Hon skriver om det i ett blogginlägg som vi publicerade för några dagar sedan. 

Som alltid när någon i personalen gör något spännande rycks även Fredrik med in i det hela och glömmer helt bort att det var dags att öppna butiken också. 

Det vi tycker är så roligt med dessa nyheter är att de som tillverkare LED-lampor har gått förbi begränsningen med att en LED-lampa har samma färg på ljuset från lägsta läge till högsta läge. Nu lyser dessa lampor som ofta benämns som CTA ( Color Temperature Adjustable ), alltså sådana som har justerbar färgtemperatur, med ett varmare sken när man låter dem lysa med ett svagare sken och ett vitare ljus om man låter dem lysa starkare. Först ut är två favoriter från Unison.

Vi passar också på att testa en LED-lampa som också är en nyhet från Unison där man kan ljusreglera en LED-lampa i tre lägen med en vanlig strömbrytare. Den finns just nu bara inne i formen kronljus, men vi väntar inom de närmaste veckorna hem fler modeller med samma funktion. Man får en LED-lampa som dimmas med strömbrytaren där man får fullt ljus första gången, 40% ljus andra gången och 10% ljus nästa gäng. Om man släck-tänder en gång till så börjar det om igen med 100%. Det vi uppskattar särskilt mycket med den är det riktigt svaga läget som för kronljuslampan endast ger 60 lumen, vilket är till och med svagare än en 15W klassisk glödlampa. Det går inte att använda dessa lampor tillsammans med en vanlig dimmer. 

Sedan tidigare har vi några produkter från Philips och Star Trading som fungerar på samma sätt, där vi tycker att Philips är strået vassare för att de ändrar både färgtemperatur och styrkan på ljuset samt att de kommer ihåg det senaste läget på styrkan när man tänder lampan nästa gång. 

Philips LED normalform 8W 806lm 2700K 3-steg klickdimmer E27
155:-
Philips LED spot 4,5W Scene Swich 3-stegs klickdimmer GU10
135:-
Smart LED 6W 360lm 2700K inbyggd 3-stegs klickdimmer GU10
99:-
Kronljus LED 5W 400lm 2700K 3-stegs dimbar E14
85:-
Smart LED normalform 9W 750lm 2700K 4-stegs klickdimmer E27
119:-

Om du tycker det verkar svårt att veta vad du ska köpa, testa att ringa vår kundtjänst på telefon 0921-360350 så kanske Ulrika, Fredrik eller någon av våra andra medarbetare kan hjälpa dig hitta rätt.

Vill du ha möjlighet att ta del av fler videoklipp, se då till att följa vår sida på Facebook.Dela