access_time 2018-04-05 label nyheter
Veckans vara växtbelysning v13 2013 hos pålyset.se

Veckans vara växtbelysning v13 2013 hos pålyset.se

Om du vill ge dina växter en snabbare start på våren är en sak du kan göra att ge dem extra mycket ljus med någon av våra växtbelysningar. En av den vi hittade var en ram med plats för tre glaskrukor från Markslöjd som vi köpte på belysningsmässan. Vi har hittat fler lampor för växter från Airam som är ett relativt nytt märke hos oss. 


Veckans vara

Så här ser annonsen ut i sin helhet som man hittar i vår lokala annonstidning i Boden. 

Tjuvstarta säsongen för dina växter

Dina växter tycker om ljus och trivs oftast bättre med mer ljus. Uppe hos oss i Norrbotten börjar vi vara ljust större delen av dygnet, men ändå kan det vara värt att ge växterna lite extra ljus för att det man försöker driva upp inför utesäsongen och planeringen utomhus ska bli klart i tid. Växterna vill ha ljus, men inte vilket ljus som helst. De vill ha ljus som innehåller extra mycket av vissa våglängder i det röda och ultravioletta spannet. Det får man med de lampor vi har att erbjuda här. 

Växtlampa prosper 805µmol/m2/s 13W E27
399:-

Växtlampan Prosper 13W

Den här lampan använder du när du ska få växter som fått fart att trivsas. För växte som behöver mycket ljus placeras lampan upp till 20 cm ovanför växterna. För växter som inte behöver riktigt lika mycket ljus räcker det med ett avstånd på 60 cm och ljuset har då en verksam radie på 70 cm. Denna lampa har varit populär och har många nöjda kunder. Fungerar även bra på vintern för att ge underhållsljus till dina växter.

Airam växtlampa LED 10W 800lm 4000K
489:-

Airam växtlampa 10W

Vi har ofta fått frågan om vi inte har någon färdig armatur där man kan hänga upp en växtlampa. Tidigare har vi då rekommenderat en lampsockel på ett släddställ, men nu har vi funnit två modeller från Airam som är både snygga och funktionella. Denna är tillverkad i vit plast. En ljuskälla med effekten 10W och ett ljusflöde på 800 lumen ingår. Airam har valt att förutom att förstärka vissa våglängder även lysa med ett neutralvitt ljus så att den fungerar delvis som en vanlig ljuskälla också. Man kan byta ljuskälla i denna armatur och sockeln än den stora skruvsockeln E27.

Markslöjd Harvest med tre krukor 50x50x18cm
895:-

Markslöjd Harvest

En annan trevlig nyhet är denna belysta växtvagga med tre vackra genomskinliga krukor i glas. Ovanför krukorna finns en ljusramp som får växterna att trivas. Vi fastnade för den väldigt mycket när vi såg den och var bara tvugna att köpa hem den till butiken. Den har också fått en plats i skyltfönstret och många stannar till för att titta på den.


Dela