access_time 2021-01-31 label nyheter
Vi flyttar till Uggegatan 9 öppnar 15:e februari

Vi flyttar till Uggegatan 9 öppnar 15:e februari

Vi flyttar till Ugglegatan 9 i BODEN. Butiken stänger den 6:e februari och öppnar igen den 15:e februari. Verksamheten har vuxit och vi behöver mer plats för medarbetare och kunder. Vi blir granne med Granngården.

De senaste månaderna har det arbetats febrilt i det f.d. plåtslageriet på Ugglegatan 9 i Boden. Många har undrat vad som pågått där och vi har kanske varit lite hemliga som inte satt upp någon information om vem som flyttar dit, men nu har det blivit dags för oss att flytta in så att vi har plats för kollegor och kunder.

Vi har de senaste åren arbetat hårt på att bygga ett hållbart företag som kan hålla en god kundservice, ha bra villkor för dem som arbetar och erbjuda tjänster och produkter som vi är stolta över. Vi ser en stark tillväxt på tjänstesidan i moderbolaget Jolix AB likväl som i en ökad försäljning i nätbutiken. Just nu är vi fyra personer som försöker samsas om platsen i vår lilla lokal i centrala stan, så vi som jobbar ser väldigt mycket fram emot att få lite mer svängrum.

Vi kom överens med hyresvärden, Wiksténs fastigheter under hösten och har sedan dess jobbat på att bli redo för att kunna ta position på ett ställe som är så mycket större att vi går från att springa över varandra hela tiden till att nästan ha nästan 80 kvadratmeter per person att jobba på. 

Hållbarhet och tillgänglighet

När man som vi jobbar med produkter som vi noga valt ut och som borgar för lång hållbarhet och återanvändning, då gäller det att vi får bättre förutsättningar för att jobba ännu mer hållbart själva. Vi ser också att det är väldigt viktigt att vi är tillgängliga för alla, både kunder och kollegor. Därför har vi anpassat våra nya lokaler med extra breda dörrar, dörrautomatik i butiksdörren och en ramp. 

Vi ser alla transportörer som hämtar och lämnar paket hos oss som våra kollegor och vill gärna göra deras arbetsmiljö bättre, vilket den blir när vi får en godsutlämning och godsmottagning på framsidan där det finns gott om plats på en stor parkering. 

Vi får också en oändligt mycket bättre möjlighet att leverera ut de större prylarna som kylskåp, spisar och solenergianläggningar som varit lite utmanande för oss i vår lilla butik.

Butiken under flytten

Vi kommer ha butiken öppen som vanligt fram tom den 5:e februari. Vi öppnar igen på nya stället den 15:e februari. Nätbutiken kommer vara igång hela tiden och du har möjlighet med Click&Collect om du behöver köpa något av oss under tiden, vi kommer då meddela var varorna går att hämta. 

Några bilder från veckorna innan det är klart

Här är en vy in i butiken där man till höger kan se att det alltid pågår aktivitet på kontoret och att de som jobbar i kontoret alltid har koll på att det händer något i butiken. Vi är ett lag som jobbar även om vi har olika uppgifter. Här blir gott om plats och med snabb tillgång till lagret om det är något man vill köpa som inte finns framme i butiken. Vi kommer ha plats för hyllor som går på hjul så att sortimentet alltid är aktuellt för säsongen.

Vår nätbutik behöver allt mer utrymme så att fler kan arbeta med att packa paket samtidigt. Här har vi vår godsutlämning där vi kan ta in och leverera ut leveranser. Allt med god tillgång till lager och butik. Packstationerna har tillgång till att packa i burar och säckar för utleverans och vi får goda möjligheter att skicka även på pall. 

En viktig detalj har varit att minska stressen för dem som packar, så att man ska kunna hinna hantera paketen även om det är många kunder i butiken. Paketen behöver komma iväg för snabb service och man ska inte behöva känna sig stressad över att gå mellan för många uppgifter samtidigt. Här är en god arbetsmiljö väldigt viktig. 

Just lagret har varit en utmaning för oss tidigare då det varit väldigt trångt för oss och att man varit tvungen att använda principen med enkelriktat i gångarna. Nu kommer här finnas gott om plats och möjlighet att använda vagnar på hjul och palldragare för att göra arbetsmiljön bättre. Det kommer även finnas plats för vår armaturverkstad som gör att vi smidigt kan hantera reparation av armaturer så att dina gamla armaturer åter kan bli elsäkra. 

Kontoret har två stora fönster och en glasdörr så att man hela tiden har möjlighet att se vad som händer ute i butiken. Kunder kommer då se att Jolix AB är så mycket mer än bara en elaffär i Boden. Här kommer alla som jobbar ha var sitt skrivbord och vi har gott om plats för att bli några till. Under skyddspappen sitter en textilmatta för bra ljudkomfort och trivsel, inga ytterskor, bara inneskor. I taket monteras just nu innertak och härligt ljus från LED-paneler som vi kommer kunna styra både färg och intensitet. 

Jag sitter själv väldigt mycket i telefonen om dagarna och kommer få ett fint hörn som jag delar med vår chef för e-handeln. Det blir ljust och fint och vi får gott om utrymme utan att störa kollegorna. 

// Fredrik

Dela