Golvlampor

Golvlampor

En golvlampa är en lampa som du ställer på golvet och som kan användas för att sprida ljus i ett rum. Några av lamporna är för allmänljus och andra är till för att du ska kunna läsa. Vi har också valt att sälja någon modell som har inbyggd ljuskälla så att du inte behöver byta ljuskälla i den. Till de modeller du behöver köpa ljuskälla har vi under rubriken "Vi rekommenderar" gett dig ett förslag på vilken ljuskälla du ska välja. Är du osäker är du såklart välkommen att kontakta oss i butiken för tips och råd på 0921-360 350.

Sortering : apps list

Golvlampan finns i en mängd olika former och modeller, men ändå är det så att de kan grupperas ihop så att det finns några vanliga typer av golvlampor.

  • Den klassiska läslampan med en ställning på golvet som sedan har en böjbar arm som vinklas nedåt. Kombineras ofta med en snygg lampskärm med ringfäste i överkant. 
  • Golvlampan för allmänljus som är rak och som då kompletteras med en lite större lampskärm. Oftast med ringfäste i mitten av lampskärmen. Högre golvlampa, välj större lampskärm.
  • Den klassiska up-lighten som har en uppåtriktad del som lyser upp mot taket och ofta en arm med en läslampa. Dessa finns både med LED och med ett halogenrör av typen R7s 230W och då sitter det oftast en G8 eller Gy6.35 i läslampan.
  • Rena läslampor med en böjbar arm högst upp där själva delen med ljuskällan är mindre och ibland har en fast ljuskälla och i andra fall har en utbytbar ljuskälla ofta med sockeln GU10. 

Det stora som skiljer golvlamporna åt är kvalitén på infästningen av foten med lampröret som leder uppåt. I de enklare modellerna får man själv skruva fast lampfoten som är tung med lampans stång, vilket gör att man får vara noga med att skruva fast den riktigt ordentligt för att det inte ska uppstå glapp och ostadighet mellan fot och stång. I de lite dyrare armaturerna kommer golvlampan med foten färdigmonterad.