Lampfötter

Lampfötter

Hos oss kan du köpa ett litet urval av lampfötter från kända tillverkare. Här hittar du lampfötter i olika höjder och former som passar just dig. Köp den lampfot som passar just ditt hem och komplettera med en snygg lampskärm. Det finns lampfötter som passar med klämfäste och och ringfäste. Här hittar du även lampfötter i olika material som metall eller trä.

Sortering : apps list

Ett smidigt sätt att skapa en helt unik lampa är att kombinera en snygg lampfot med en snygg lampskärm som passar hemma hos dig. Det går helt utmärkt att använda en sådan kombination som bordslampa eller fönsterlampa. 

De flesta lampfötter är tillverkade i metall för att skapa lite tyngd och stabilitet så att lampan inte ska riskera att välta vid minsta beröring. Om de har detaljer i trä finns det ofta någon form av tyngd i foten. 

Det finns lampfötter med både den lilla skruvsockeln E14 och den stora skruvsockeln E27. De för den lilla skruvsockeln används ofta för de mindre lampskärmarna medan de med den stora skruvsockeln används för de något större. 

Om du väljer en mindre lampfot och vill skapa en snygg kombination med en lampskärm som passar i ett fönster kan du gärna kombinera med en oval lampskärm.