Köp lampskärmar till dina lampor

Köp lampskärmar till dina lampor

Hos oss kan du köpa du ett litet urval lampskärmar från välkända tillverkare. Välj bland våra fina lampskärmar vad som passar bäst i ditt hem, vi har skärmar från Bergo med djärva mönster för den som vill sticka ut. Snygga skärmar från Oriva med ett modernare formspråk och skärmar i retrostil från AH-Belysning.

Sortering : apps list

En lampskärm använder man för att göra ljuset från en ljuskälla mjukare, bättre fördelat och dekorativt. Du hittar lampskärmar i olika material och med olika form, där man i huvudsak tittar på några olika basegenskaper:

  • Ska lampskärmen monteras med ljuskällan kommandes underifrån som t.ex. i en bordslampa.
  • Ska lampskärmen monteras där ljuskällan utgår från överdelen som t.ex. i en golvlampa eller taklampa.

När man sedan ska fästa lampskärmen på ljuskällan finns det två huvudtyper av fästen för lampskärmen.

  • Klämfäste som innebär att man trär på en metallbåge som fjädrar över ljuskällan och då är ljuskällan ofta av formen det lilla klotet (diameter 45 mm) eller normalformen (diameter 60 mm).
  • Ringfäste för stora skruvsockeln E24 där man spänner fast lampskärmen genom att skruva på en skärmring på utsidan av lampsockeln, antingen en eller två skärmrinngar beroende på om det finns en fals på lampsockeln. Hålet är ca 50 mm i diameter.
  • Ringfäste för den lilla skruvsockeln E14 som har ett mindre hål med en diameter på ca 30 mm där man skruvar fast lampskärmen på den gängade lamphållaren med skärmringar. 

Det finns lampskärmar i många olika prisklasser och vi har valt ut att ha tre segment för att det ska finnas något för alla, här finns enklare maskintillverkade skärmar, skärmar med tyg av lite bättre kvalité och sedan lampskärmar som är handtillverkade i Eskilstuna i Sverige från Bergo. Tygerna varierar då och de enklare tygerna har oftast ett enklare mönster eller en färg, medan de lite finare skärmarna har originaltyger från någon designer.