Använd som 15W glödljus

Använd som 15W glödljus

Här hittar du ljuskällor som du kan använda som en 15W glödlampa. De flesta har så klart en mycket lägre effekt än 15W, men för att göra det enkelt att hitta rätt så har vi grupperat de lampor med det mjukaste och svagaste skenet här. Det man ska titta på för att veta hur starkt en ljuskälla lyser är dess ljusflöde i lumen och dess färg på ljuset som man mäter i grader Kelvin. 

Sortering : apps list

Den klassiska uppfattningen om en lampa med ett svagt ljus är en 15W glödlampa och då tänker vi oss ofta den lilla päronlampan, kylskpåslampan eller lampan man har i en fönsterlampa som mallen för hur svagt den lyser. En vanlig glödlampa om 15W lyser med ett ljusflöde på mellan 80 och 140 lumen lite beroende på utformning. En LED-lampa som lyser med lika starkt sken har en effekt ofta på 0,3-2W. Hur stor effekten är beror på vilken teknik man använder för att alstra ljuset och hur ljuset sprids. 

Färgen på ljuset på dessa svaga lampor har stor betydelse för upplevelsen. Många av dem har en extra varm ljusfärg som närmar sig stearinljusets färg på ljuset snarare än glödlampans varmvita färg på ljuset. En vanlig glödlampa har en färg på ljuset på 2700K. Våra extra varmvita ljuskällor har en färgtemperatur på ca 2100K. 

  • Välj ett klart ljus om det inte gör något om lampan lyser med sina filament synliga.
  • Välj ett frostat glas om du fortfarande vill få ut det mesta ljuset av lampan men utan att det upplevs lika vasst som från en klar lampa. 
  • Välj ett opalfärgat glas om du vill ha det mjukaste ljuset utan bländning. 
  • Välj ett dekorerat eller färgat glas för att ljuskällan i sig är snygg och blir en del i inredningen samtidigt som den sprider ljuset. 

Här finns ljuskällor med ett ljusflöde på upp till 170 lumen.