Här hittar du ljuskällor för den stora skruvsockeln E27 som du kan använda som en 15W glödlampa. Dessa lampor finns med olika tekniker där vi har de flesta som LED-lampor som har filamenttrådar som ska efterlikna glödtråden. En LED-lampa som kan användas som 15W har såklart en mycket lägre effekt på kanske upp till 2,5W i denna kategori av ljusflöde. Man mäter ljusflödet i Lumen (lm) och en ljuskälla som kan användas som 15W glödlampa har ett ljusflöde på upp till 180 lm. 

I den här kategorin hittar du lampor för den stora skruvsockeln och de har den gemensamma egenskapet av det svaga ljuset. I kombination med hur starkt de lyser ska du tänka på färgen på ljuset där den varmare färgen som närmar sig stearinljusets låga ligger på en färgtemperatur på 2100K medan det något vitare glödljuset som vi betraktar som varmvitt ligger med en färgtemperatur på 2700K. Halogenjuset är ytterligare lite vitare och ligger på 2800-3000K. 

Välj någon av lampformarna för den stora sockeln som du kan hitta här:

Normalformen eller Classic A som den också kallas. Har en diameter på 60 mm och är den klassiska formen på en glödlampa.
Det lilla klotet med en diameter på 45 mm. Formen kallas också för Classic B. 
Navigationslampan eller lyktlampan som börjar med sin glasglob nere i sockeln för att sedan breddas upp till en diameter på cirka 60 mm ofta med en dekorativ filamenttråd. 
Rörlampan som är rak och finns i några olika länder och diametrar.