Ljuskällor LED och halogenlampor dimbara GU10

Ljuskällor LED och halogenlampor dimbara GU10

Spotlights som går att dimma med sockeln GU10 för 230V. För att dimma LED lampor behövs en dimmer anpassad för LED. För våra LED lampor fungerar både framkant- och bakkantdimmers.

Om du har en äldre dimmer kommer den antagligen inte att fungera tillsammans med LED-lampor. Det finns olika typer av dimmers där den som varit vanligast för halogenlampor för sockeln GU10 är vanlig glödljusdimmer med järnkärna. Är man osäker går det att se vad som står på dimmern och vilken typ av last den ska kunna hantera. För att fungera tillsmmans med dimbara LED-lampor ska den he ett C eller vara av typen GLE. En ren glödljusdimmer har bara ett R i beteckningen. Dimmers måste också klara den låga lasten som LED-lampor innebär. Om dimmern behöver fungera från cirka 20W för att kunna fungera med 1-3 LED-lampor.

Bajonettsockeln GU10 kommer ofta i samband med lampoformen PAR16 som står för Parabolic Aluminium Reflector som är 16 8-dels tum i diameter, alltså ca 50 mm. Höjden på en ursprunglig halogenlampa för GU10 med formen PAR16 brukar vara 45-50 mm. LED-lamporna brukar vara något högre. Den mindre varianten kallas PAR 11 och är 35 mm i diameter.

Sortering : apps list