Ljuskällor E27 stor glob

Ljuskällor E27 stor glob

Ljuskällor för den stora skruvockeln E27 och formen av stor glob har blivit väldigt populära i och med att de nu är rätt snygga att använda tillsammans med en naken lamphållare eller enkel lampfot. Det bygger på att ljuskällan är tillräckligt fin för att kunna användas helt fristående och att den har ett ljus som är behagligt för att inte blända för mycket. Vi brukar rekommendera att man främst använder dessa ljuskällor för dekoration eller allmänljus.

I val av ljuskälla med stor glob spelar färgen på ljuset och hur mycket den lyser en stor roll. Färgen på ljuset anges i grader Kelvin och ett lägre värde ger ett varmare ljus. 2700K är färgen på ljuset för glödljus medan 2100K ger ett mjukare något rödare ljus.

Hur mycket ljus du får mäter man i ljusflöde i Lumen (lm). För dekoration och en ljuskälla som kan användas som 15W glödljus gäller upp till 150lm, för en som kan användas som 25W glödljus cirka 250 lm och för något som kan användas som 40W gäller cirka 450lm .

Sortering : apps list

Formen stor glob
Till formen av stor glob räknar vi ljuskällor som har en glob med en diameter på 80mm eller större. Här finns några vanliga storlekar som vi ibland skriver som ett G med storleken i mm bakom, så att en glob som är 95mm i diameter får benämningen G95. Dessa är de vanligaste modellerna:

G80 där globen är 80mm i diameter
G95 där globen är 95mm i diameter
G100 där globen är 100mm i diameter
G125 där globen är 125mm i diameter
Själva ljuskällan blir högre med en större glob och de flesta modeller är ungefär lika höga oavsett tillverkare.

Använda med hängande lamphållare
Vi har flera olika lamphållare som passar till våra ljuskällor med stor glob. Även om det kan vara lockande att använda en ljuskälla med stor glob till kölslampa eller arbetsljus så är de mer lämpade för dekorativa syften eller där ljuskällan blir en del av allmänbelysningen. Det är svårt att inte bländas om ljuset blir kraftigt. Några av våra mest populära lamphållare hittar du här:

{row}{productbox:822200}{productbox:821229}{productbox:822003}{/row}

LED filamentlampor och färgen på ljuset
De flesta av våra ljuskällor har en färg på ljuset som liknar glödljuset med sin färgemperatur 2700K. När det gäller LED-filamentlampor, alltså LED-lampor som ser ut som om dioderna sitter på trådar, kan man uppleva att ljuset upplevs väl så skarpt för dekorationssyften med färgtemperaturen 2700K. Därför har vi valt att ha ett rätt stort utbud på ljuskällor som har den ännu varmare färgen på ljuset kring 2100-2200K.